Ask question

Ask Questions and Get Answers from Our Community

Answer

Answer Questions and Become an Expert on Your Topic

Contact Staff

Our Experts are Ready to Answer your Questions

Ce anume face o carte/ serie de carti buna?

Crystal Snow

Potterhead
Staff member
Joined
Sep 8, 2021
Messages
622
Reaction score
51
Points
28
Age
26
Location
București
Website
rpcdreams.boards.net

Presupun ca toata lumea are o carte sau o serie de carti pe care o considera excelenta. Dar ce anume o face excelenta pentru voi?

Pentru mine o carte/serie buna trebuie sa indeplineasca cateva criterii.
1. Sa aibe un fir narativ bine structurat. Daca povestea devine mai putin captivanta, si interesul meu pentru carte se diminueaza
2. Personaje conturate frumos, cu personalitati individuale si cu o evolutie pe tot parcursul cartii/seriei. Daca personajele raman la fel de la inceput pana la sfarsit sau au personalitati superficiale, atunci si cartea pare scrisa superficial.
3. Un punct culminant captivant. Asta se leaga si de firul narativ putin. Daca punctul de maxima intensitate din carte este ca apa de ploaie si nici nu-ti dai seama cand ajungi si treci de el... cam toata povestea e la fel.
4. Deznodamant care sa vina natural. Daca finalul pare putin fortat, e posibil ca si cartea sa fii fost la fel, sau eventual putin grabita ca sa aibe un final concret. Acele time skips puse de obicei spre sfarsitul cartii si neexplicate sunt un indiciu ca acea carte nu a fost chiar gandita pana la final si au avut nevoie de un sfarsit, asa ca au pus unul.

Care sunt criteriile voastre pentru a clasifica o carte ca fiind buna sau nu?
 
Top