Întreabă

Ești nou ? Atunci ce mai aștepți ?

Răspunsuri

Orice nelămurire răsfoieste forumul.

Contactează

La dracu' ! Sunt doar un șoricel, nu magician.

(FC) Natsume Yuujinchou - O lume plină de secrete

Xiphion.

Djvladka's ❤️
Staff member
Joined
Sep 8, 2021
Messages
695
Reaction score
47
Points
28
Age
24
Location
București

Capitolul 1 (Din perspectiva lui Natsume)
"Valul de amintiri"

M-am trezit dintr-un coșmar cu ochii aproape cât cepele. Spre fericirea mea, nu am zbierat atât de tare încât să trezesc pe toată lumea, iar Nyanko-sensei încă dormea buștean. Slavă domnului! Ar fi făcut extrem de urât dacă i-aș fi deranjat somnul lui mult prea dulce.
Nyanko-sensei este un spirit care mă ajută să eliberez alte spirite din Cartea Prietenilor. Cartea mi-a rămas moștenire de la bunica mea, Reiko, și este unica amintire pe care o am cu ea. Eu și ea suntem singurii din familie care vedem spirite. De asemenea, tot de la ea am moștenit abilitatea de a comunica cu ele.
Până să-l cunosc pe Nyanko, sub numele real Madara, viața mea a fost mai mult sau mai puțin un calvar. Toți oamenii mă arătau cu degetul și mă considerau nebun, chiar și în copilărie am fost tratat la fel. Însă am încercat să-mi păstrez inima curată și să nu cad în abisul tristeții. Faptul că fugeam de spiritele rele și le înfruntam zilnic cum puteam mai bine erau lucruri care mă slăbeau de puteri, încât nu aveam timp să pun la suflet ura oamenilor din jurul meu.
Îmi amintesc că înainte să fiu primit în casa familiei Fujiwara, singura familie care a fost extrem de bună cu mine, mă aflam la o familie al cărui nume nu mi-l amintesc cu exactitate. Am fost plimbat de la o familie la alta după ce părinții mei au decedat, iar uneori tind să le încurc numele sau să confund amintirile între ele, însă pe aceasta mi-o amintesc de parcă s-ar fi întâmplat săptămâna trecută. Coșmarul pe care l-am avut mi-a amintit de ea limpede.
În familia respectivă se aflau două surori gemene, iar tatăl lor era plecat mai mereu în interes de serviciu. Când m-au adus prima dată în acea casă, am simțit o aură extrem de sinistră, dar eram mic și nu aveam de unde să știu că voi locui în aceeași cameră cu un spirit rău. Odată ce mi s-a prezentat acea cameră, spiritul malefic m-a privit în ochi și a zâmbit demonic. Am țipat ca din gură de șarpe și am încercat să fug. Inima îmi bătea extrem de puternic în piept, iar picioarele nu doreau să mi se miște. Când membrii familiei m-au întrebat ce s-a întâmplat, am fugit cât am văzut cu ochii și le-am spus câteva minute mai târziu că în cameră se află un monstru și că nu vreau să dorm acolo. Totuși, uitasem pe moment că sunt singurul om capabil să vadă astfel de lucruri. Eram un copil, la urma urmei.
Gemenele au râs de mine și m-au numit ciudat și prost crescut pe toată perioada în care am stat acolo, iar mama lor a tot dat telefoane altor neamuri și le-a spus că nu fac decât să-i sperii pe timpul nopții și că vor să scape cât mai repede de mine.
Îi spuneam povești inventate spiritului în fiecare noapte, fiindcă mă amenințase că le va mânca sufletele membrilor din familie dacă voi refuza ceea ce îmi va cere el. Partea proastă este că dorea să-i spun doar povești macabre. Eram un copil și nu știam ce înseamnă violența, dar m-a obligat să învăț și să reproduc toate acele scene sângerânde.
Am plâns și am încercat să rezist în acea perioadă. Pe lângă faptul că aproape reușeam să închid un ochi noaptea, ziua mă alergau fel și fel de spirite în drum spre școală. Multe dintre ele nu voiau decât să se joace sau să se amuze, dar mă speriau foarte mult și fugeam la fiecare apariție a acestora. Erau lucruri pe care nu le puteam percepe. Dar până la urmă am avut noroc și am fost dat în grija altor persoane. Niciodată n-am aflat ce s-a întâmplat cu acel demon, dar familia știu sigur că este bine.
- Ai avut un coșmar? l-am auzit mormăind pe Nyanko-sensei, uitându-se la mine doar cu un ochi. Forma de pisică pe care a decis s-o ia cât timp ne aflam în casa familiei Fujiwara mă amuza deseori. Mai ales pentru că era un spirit puternic ce juca extrem de bine rolul unei pisici răsfățate și obeze.
- Da, am spus cu un zâmbet slab. Dar sunt bine acum.
- Știu, de asta am decis să-ți vorbesc. Te-am auzit țipând.
- Stai puțin! Deci vrei să spui că ai fost treaz în tot acest timp? Și ce e mult mai important e că nu te-ai enervat.
- Am simțit miros de mâncare la scurt timp după ce ai vorbit în somn, deci nu am de ce să mă enervez. Mai important, tanti a pregătit deja masa și așteaptă să te trezești.
- Nu e tanti! E doamna Fujiwara! am spus pe un ton foarte tăios, dar am regretat la scurt timp că m-am răstit la el.
- Fie, fie, cum spui tu. Oricum, ți-o iau înainte. Sunt lihnit de foame, iar în calitate de pisică am dreptul să mănânc fără voi trei.
N-am mai apucat să spun nimic, că a și ieșit și s-a îndreptat spre bucătărie.
Un mic surâs mi-a apărut pe chip și m-am gândit că sunt foarte norocos să fiu înconjurat de astfel de persoane.
Aceasta este micuța mea aventură cu Nyanko-sensei și am învățat pe parcursul ei că trebuie să dăm tot răul spre bine dacă ne dorim să supraviețuim și să fim fericiți în viață. Am învățat și că scopul meu pe acest pământ este să eliberez spiritele pe care bunica mea s-a decis să le captureze. Și nu am cum să refuz această onoare, deoarece Nyanko-sensei s-a decis să mă ajute în mica mea misiune. La început își dorea și el să mă omoare, precum majoritatea spiritelor care au aflat despre carte, însă s-a decis că prietenia pe care am legat-o este mult mai importantă decât dominarea altor semeni cu ajutorul unui șiretlic.
 
Top