Întreabă

Ești nou ? Atunci ce mai aștepți ?

Răspunsuri

Orice nelămurire răsfoieste forumul.

Contactează

La dracu' ! Sunt doar un șoricel, nu magician.

Ghid FanFICTION

Miauti

Moderator
Staff member
Joined
Sep 10, 2021
Messages
19
Reaction score
12
Points
3
Age
14
Location
Nex
Website
miauti.blogspot.com
1. Recititi textul o data sau de mai multe ori.
Cele mai multe greseli de tastare sau gramatica se strecoara la prima scriere a unui text nou. Dupa o citire cu atentie a textului, poate chiar cu voce tare, le puteti identifica cu usurinta pe cele mai graitoare, puteti gasi paragrafe ce poate au nevoie de separare, puteti descoperi idei ce poate nu sunt atat de bune pe cat ati crezut prima data si multe alte asemenea mici probleme.
Desi poate dura mai mult asa pana sa postati, o citire cu atentie a textului de cateva ori va poate ajuta in cele din urma sa obtineti un rezultat mult superior primei incercari.
Puteti de asemenea sa consultati unul dintre topicurile de ajutor pe care le puteti gasi aici. Puteti sa gasiti idei noi, solutii pentru anumite probleme creative, precum si niste sfaturi generale.
Tips for fics - este ceva mai vechi si veti gasi in principal aceleasi sfaturi ca si aici, dar merita din plin citit si apreciat efortul celor ce au creat.
Sfaturi, sugestii si intrebari - gasiti sfaturi noi culese de pe internet, puteti pune intrebari precum si sa oferiti propriile solutii celor la ananghie. Nu trebuie sa va rusinati sa intrebati.
Tutorial pentru postarea ficurilor - pentru cei mai verzi dintre noi, ce e nevoie sa stie pentru a posta un fic nou.

2. Citirea regulamentului

3. Alegerea unui titlu pentru topicul povestii voastre

Bun, stiu ca de multe ori e foarte tentant sa dati o denumire generica topicului.
Dar "Povestea mea"...asta nu va atrage pe nimeni. Nu zice nimic, nu are atractie si in nici un caz nu e interesant.
Asa ca rezistati tentatiei si, oricat de insipid ar parea, dati o denumire topicului din start. Numele povestii este cel mai indicat la aceasta sectiune.
De asemenea, sunteti rugati sa nu puneti titluri in engleza cand lucrarea va fi in romana, si nici vice versa. Este confuz, arata aiurea si suna la fel de bine in ambele limbi.

4. Hotararea asupra tipului de critica dorit
Puteti opta pe acest forum pentru doua maniere de critici primite:
-> Simpla - nu se intra in detalii gramaticale sau despre constructia textului, ci se cer in principal comentarii generale pe text, parcurgerea sa, dezvoltarea personajelor si a intrigii. Nimeni nu se supara pe asa ceva, totul e in spiritul scrierii din placere.
-> Avansata - textul este tratat in detaliu de catre cel ce critica, semnalizandu-se greseli de gramatica, logica, structura a frazei, dezvoltare e povestii si a personajelor. Este o analiza amanuntita, sustinuta de argumente asupra intregului text. Aceasta este optiunea de baza (ca sa fiti incurajati sa va setati singuri), mai ales daca se cer comentarii din partea echipei de critici a forumului.
Nu este nici o rusine sa fie aleasa o critica fata de alta. Daca nu considerati ca puteti face fata unei analize mai dure, mergeti pe critica simpla pana va mai obisnuiti cu mersul lucrurilor.

5. Formatarea topicului
Bun, acum ca ati terminat cu textul, se cere un topic care sa va adaposteasca creatia.
Dar, cum moderatorul tine evidenta lucrarilor postate aici, ar fi bine sa-l ajutati si pe el sa-si faca treaba cat mai eficient.
In acelasi timp, ca si posibilii cititori sa atenteze mai usor la lucrarea voastra, hai sa le dam o idee la ce sa se astepte.

6. Postarea propriu zisa a unui capitol
Bun, aveti un capitol in programul vostru de editat text, ati citit regulile, v-ati pregatit topicul pentru viitori cititori…hai sa punem si capitolul propriu-zis.
Pentru multi cititori, un perete de text este foarte demoralizant in momentul in care e vorba sa citeasca ceva pe un forum si e posibil sa sara complet peste asta.
Puteti sa evitati acest lucru spatiind frumos paragrafele, lasand un spatiu intre ele.
Dar atentie! Nu exagerati! Totusi, nu scriem telegrame aici.
 
Top