Întreabă

Ești nou ? Atunci ce mai aștepți ?

Răspunsuri

Orice nelămurire răsfoieste forumul.

Contactează

La dracu' ! Sunt doar un șoricel, nu magician.

Harry Potter

Crystal Snow

Back in business
Staff member
Joined
Sep 8, 2021
Messages
1,072
Reaction score
62
Points
48
Age
26
Location
București
Website
www.patreon.com
Seria de filme Harry Potter cuprinde filme bazate pe cele șapte romane Harry Potter scrise de autoarea britanică Joanne Rowling (J. K. Rowling), care îi au ca protagoniști pe Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) și Emma Watson (Hermione Granger).

Seria de filme Harry Potter este prima pe Lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile fără influența inflației, cu peste 5 miliarde $ de încasări. Seria este formată, până în 2011, din opt filme, inclusiv cel mai recent, Harry Potter si Talismanele Morții partea a II-a (film).

FilmRegizor
Harry Potter și Piatra FilozofalăChris Columbus
Harry Potter și Camera SecretelorChris Columbus
Harry Potter și Prizonierul din AzkabanAlfonso Cuarón
Harry Potter și Pocalul de FocMike Newell
Harry Potter și Ordinul PhoenixDavid Yates
Harry Potter și Prințul SemipurDavid Yates
Harry Potter si Talismanele Morții. Partea IDavid Yates
Harry Potter si Talismanele Morții. Partea IIDavid Yates
 

Crystal Snow

Back in business
Staff member
Joined
Sep 8, 2021
Messages
1,072
Reaction score
62
Points
48
Age
26
Location
București
Website
www.patreon.com

Filmul este bazat pe primul roman din seria cunoscută de cărți despre Harry Potter scrise de J.K. Rowling, roman apărut și în România, la Editura Egmont Romania.

În pragul împlinirii vârstei de 11 ani, Harry Potter anticipează puțin felul distracției și cadourile pe care i le va face familia Dursley, rudele sale antipatice care l-au luat în custodie după moartea părinților săi și l-au obligat să doarmă în debaraua de sub scări.

Însă în acest an, aniversarea zilei de naștere a lui Harry va fi diferită. O scrisoare misterioasă, scrisă cu o cerneală verde neobișnuită, adresată lui Harry, sosește pe neașteptate însoțită de o bufniță. Harry este surprins și încântat de mesajul curios, însă unchiul său Vernon, îngrozit, distruge scrisoarea înainte ca Harry să o poată citi.

A doua zi, o altă scrisoare și bufniță sosesc, numai pentru a fi aruncate de familia Dursley. Zi de zi, scrisori și bufnițe continuă să sosească la ușa lui Harry până când familia Dursley, de teamă că nu vor mai putea tăinui conținutul corespondenței neobișnuite, ei se mută cu Harry într-o cabană îndepărtată unde au certitudinea că nu mai pot fi găsiți.

Planul lor pare a funcționa când, dintr-odată, o bufnitură puternică le scoate ușa din balamale, apărând în fața lor trupul voluminos al unui uriaș impresionant pe nume Hagrid. Furios pe familia Dursley pentru că au distrus scrisorile și au încercat să ascundă adevărata identitate a nepotului lor, Hagrid dezvăluie secretul care îi va schimba viața lui Harry: el, Harry Potter, este un vrăjitor! Spre marea sa surprindere, Harry află că scrisorile misterioase sunt invitații pentru el, cu ocazia împlinirii vârstei de 11 ani, să părăsească lumea obișnuită și să se alăture unor copii de vârsta lui cu înzestrări similare la celebra școală Hogwarts de farmece și vrăjitorii.

Hagrid continuă să îi explice lui Harry faptul că părinții săi nu au murit într-un accident de mașină așa cum îi spuseseră în mod repetat rudele sale, ci că au fost de fapt uciși de către un vrăjitor rău care în schimb i-a făcut lui Harry pe frunte o cicatrice în formă de fulger!

Harry este bulversat de aceste destăinuiri despre părinții săi și de invitația la Hogwarts. Cu toate acestea, după ce mai petrece încă o noapte în debaraua de sub scări gândindu-se la viața sa chinuită, el se hotărăște să plece cu Hagrid la gara Londra King’s Cross, unde descoperă peronul secret 9 3/4 și se urcă în Expresul Hogwarts.

În trenul plin de elevi curioși din primul an, Harry se împrietenește cu micii vrăjitori în devenire Hermione Granger și Ron Wesley. Împreună cu noii săi prieteni, Harry pornește în aventura vieții lui la Hogwarts, un loc minunat care a depășit orice închipuire a lui, unde își va descoperi calitățile extraordinare și își va găsi căminul și familia pe care nu le-a avut niciodată.


Filmul este bazat pe al doilea roman din seria cunoscută de cărți despre Harry Potter scrise de J.K. Rowling, roman apărut și în România, la Editura Egmont România și Editura Arthur. .

Harry Potter nu a avut o vară prea bună. Nu numai că a trebuit să stea cu tiranica sa mătușă Petunia, cu unchiul său Vernon Dursley și cu spaima lor privind calitățile sale magice, dar se pare că cei mai buni prieteni ai săi, Ron Weasley și Hermione Granger l-au uitat de vreme ce nu i-au trimis niciun singur răspuns la scrisorile sale. Apoi, brusc și misterios, spiridușul casei Dobby apare în dormitorul lui Harry și-l avertizează de un mare pericol dacă el se va duce la Hogwarts - Școala de Vrăjitorie și Magie. Dobby este atât de zelos să-l prevină pe Harry să nu se întoarcă la Hogwarts, încât a oprit toată corespondența primită de la Ron și Hermione. În ciuda eforturilor disperate ale spiridușului, Harry este salvat din sinistra casă a Dursley-lor de către Ron și frații săi, cu ajutorul unei mașini zburătoare și dus în primitoarea casă a familiei Weasley. Dar când Harry și Ron sunt împiedicați, în mod ciudat, să intre pe peronul 9 și ¾ pentru a se îmbarca în expresul de Hogwarts ce urma să-i ducă înapoi la școală, băieții iau măsuri de urgență pentru a nu întârzia și a nu trezi mânia profesorului Snape, care cere exmatricularea lor după ce ei distrug mașina zburătoare Ford Anglia intrând cu ea în fermecătoarea salcie plesnitoare de la Hogwarts.

Între timp, acțiunile eroice din primul an ale lui Harry s-au răspândit în toată școala Hogwarts și el se trezește în centrul unei atenții nedorite. Printre noii săi fani se află: sora mai mică a lui Ron, Ginny; bobocul ce vrea să devină fotograf, Colin Creevey și noul profesor de Apărare Împotriva Magiei Negre, Gilderoy Lockhart. Eclipsat numai de vanitatea sa, Lockhart tânjește după atenția pe care Harry o evită și este nerăbdător să se asemene cu tânărul erou de la Hogwarts. Dar nici măcar Lockhart nu poate oferi o explicație pentru noua teroare amenințătoare, care a cuprins întreaga școală. Acum toți ochii sunt îndreptați spre Harry și prietenii săi încep să se îndoiască de el. Toată lumea face asta cu excepția lui Ron, a Hermionei și a fragilei Ginny, care este preocupată de noul său jurnal misterios. Harry nu-și abandonează prietenii și, cu sau fără ajutorul lui Lockhart, el va înfrunta forța neagră ce stătea ascunsă în iubita lui școală.În acest volum Harry se întâlnește pentru prima data cu Remus Lupin noul profesor de Apărare contra Magiei Negre și de Sirius Black, considerat de întreaga lume vrăjitorească drept un criminal notoriu - în urmă cu 13-14 ani el omorâse în masă o mulțime de "încuiați" printer care și un vrajitor care a încercat să-l oprească, faptă considerată a fi fost provocată de dispariția lui Voldemort. Faptul că acesta evadase din Azkaban reprezintă o știre atât de importantă, încât a fost transmisă și prin sistemele de informare ale încuiaților! Însă când intră în Hogwarts în ciuda multor măsuri de precauție luate de directorul și de profesorii școlii, se dovedește a nu fi atât de sângeros pe cât se părea. Mai târziu vom afla chiar că el este cel care i-a făcut cadou lui Harry mătura "Fulger"/ Bolid de Crăciun.

Harry se întâlnește cu el după ce trece prin Salcia Bătăușă pentru a-l ajuta pe Ron. Sirius, care de fapt este chiar nașul lui Harry, nu vrea decât să se răzbune pe Peter Pettigrew, adevăratul responsabil pentru moartea părinților lui Harry, James și Lily Potter, și care nu este atât de mort pe cât s-a presupus până în prezent din cauză că era transformat în șobolanul lui Ron Weasley timp de 12 ani.

 
Last edited:

Crystal Snow

Back in business
Staff member
Joined
Sep 8, 2021
Messages
1,072
Reaction score
62
Points
48
Age
26
Location
București
Website
www.patreon.com
În al patrulea an la Hogwarts, Harry are din nou probleme. Primul semn al acestora apare dinaintea începerii Cupei Mondiale de Vâjt-Haț când are un vis cu Cap-de-Mort și Peter Pettigrew vorbind despre omorârea lui Harry. Altul este înaintea cursurilor, imediat după finala Cupei Mondiale de Vâjt-Haț, când un grup de Devoratori ai Morții creează haos în campingul unde poposiseră specatatorii finalei, iar pe cer apare Semnul Lordului Voldemort - creat tocmai cu bagheta lui Harry!

La Școală, este anunțată suspendarea Cupei Hogwarts la Vâjt-Haț, datorită reluării tradiției Turnirului celor Trei Vrăjitori (Tri-Wizard Tournament). Acesta este un concurs pentru studenți la diverse Școli de Magie din întreaga lume, în care participanții trebuie să treacă de trei probe foarte dificile pentru a aduce trofeul în posesia școlii lor. Pentru a participa la concurs, un student trebuie mai întâi să se înscrie prin introducerea unui bilet cu numele său în Pocalul de Foc; iar condițiile de anul acesta cer ca participanții să fie din ultimul an de studii. Condițiile fiind impuse prin restricții magice, Harry nu își face probleme, dar în mod neașteptat, se dovedește că numele lui Harry a fost totuși pus înăuntru; și nu de un prieten, după cum va remarca Sirius Black. Când Pocalul selectează un al patrulea participant, toată lumea este revoltată, însă nimic nu mai se poate schimba: Pocalul a luat decizia, și Harry va trebui să participe la turnir.

Prima probă se desfășoară la puțin timp după începerea Turnirului. Nimeni nu ar trebui să știe care este sarcina de îndeplinit în prima probă, însă Hagrid i-o dezvăluie lui Harry: patru dragoni mari, imenși, urmează să lupte contra campionilor din Turnir. Harry este nemulțumit că spectatorii ar putea să considere că trișează, dar când află că cei doi campionii din străinătate, Fleur Delacour și Viktor Krum, știu și ei la fel de multe, se decide să-i spună și lui Cedric Diggory, campionul care reprezenta Hogwarts. Dintre dragoni, cel mai rău și fioros era considerat Țintatul Maghiar, și tocmai acesta îi revine lui Harry prin tragere la sorți. Deși Harry nu prea știe cum să se descurce contra dragonului, dar cu ajutorul profesorului Moody și al lui Hermione exersează și își perfecționează vraja de chemare, Accio. Când îi vine rândul să se lupte contra dragonului, Harry reușește să își cheme mătura sa, un Fulger (Firebolt) primit cadou de la nașul său,reușind sa scape astfel din capcana de foc a dragonului. După un timp, în care dovedește că este într-adevăr foarte priceput la zburat, Harry trece de prima probă și află că oul de aur pe care l-a luat este un indiciu pentru următoarea.

A doua probă se dovedește a fi mai greu de descoperit, de pregătit și de confruntat.

La a treia probă campionii trebuie să găsească drumul printr-un labirint magic în care se află Cupa Turnirului. Cine ia primul cupa câștigă concursul și premiul de 1000 de galeoni. După câteva peripeții în labirint, Harry și Cedric găsesc cupa în același timp. Se imboldesc unul pe altul, neștiind cine să fie cel care ia cupa, dar apoi se gândesc să o ia amândoi în același timp. Îndată ce o ating, se trezesc într-un cimitir; deodată apare Șobo, care îl omoară pe neașteptate pe Cedric. Harry este imobilizat și legat de o piatră funerară pe care citește "Tomas Dorlent Cruplud" (Tom Marvolo Riddle). Șobo pregătește un ritual magic, pentru o creatură urâtă, scârboasă și aproape neajutorată, pe care o pune într-un ceaun; folosește apoi un "os al tatălui, dat fără știința sa" (este folosit un os din mormântul de la picioarele lui Harry), "fibră... a servitorului... dată de... bună voie" (Șobo își taie mâna dreaptă!) și "sângele dușmanului.. luat cu forța" (Șobo îl înțeapă pe Harry în braț).

După împlinirea ritualului, Cap-de-Mort reînvie și își cheamă servitorii - Devoratorii Morții. În fața lor dorește să le arate că este la fel de puternic ca și înainte: se duelează cu Harry. Însă când vraja de dezarmare a lui Harry se ciocnește de blestemul fatal (Abracadabra / Avada Kedavra) trimis de Cap-de-Mort, baghetele celor doi sunt unite în mod surprinzător de o rază aurie, care se desface și se transformă într-o rețea în formă de cupolă care-i desparte de Devoratorii Morții. După o concentrare intensă, Harry reușește să respingă un fenomen ciudat și necunoscut care are loc de-a lungul firului auriu, și pe baza unei intuiții îl împinge spre bacheta lui Voldemort. Sub cupolă încep să apară fantomele vrăjilor baghetei: mâna argintie pe care a creat-o mai devreme pentru Șobo, apoi Cedric, Bertha Jorkins, și în final Lily și James Potter, părinții lui Harry!

Aceste fantome creează o diversiune care îi oferă lui Harry timp să ajungă la portal (portkey) pentru a fi transportat instantaneu înapoi la Hogwarts. Harry respectă rugămintea lui Cedric de a duce și corpul neînsuflețit al acestuia înapoi la Hogwarts, înapoi la tatăl lui, dar pentru că după ce ajunge lângă el nu poate să-i tragă corpul greu al lui Cedric spre cupă, se folosește de o vrajă de chemare, prin care aduce cupa la el și scapă din cimitir.

Chiar ajuns înapoi la Hogwarts, pericolul nu a încetat, întrucât profesorul Moody se dovedește a fi un impostor, nimeni altul decât Barty Crouch Jr., care se folosea de PoliPoțiune (polyjuice potion) pentru a își asuma înfățișarea veteranului Alastor "Ochi-Nebun" Moody. După capturarea acestuia, urmează pregătiri pentru o nouă confruntare cu Voldemort, mult mai periculos acum decât în anii anteriori. Harry însă trebuie să se întoarcă pe perioada vacanței la singurele sale rude de sânge, familia Dursley.Harry Potter și Ordinul Phoenix este al cincilea volum din seria Harry Potter, aparținând scriitoarei J. K. Rowling. Este cea mai lungă carte din întreaga serie, și a apărut pe 21 iunie 2003. Romanul urmărește eforturile lui Harry în al cincilea an la Hogwarts, incluzând confruntarea cu Cap-de Mort, examenele N.O.V. și un Minister al Magiei care îi blochează dezvoltarea. Filmul a apărut în 2007.

Harry Potter creează o vrajă Patronus când este atacat împreună cu vărul său Dudley Dursley de dementori, lucru care îi poate aduce exmatricularea. Membrii Ordinului Phoenix sosesc la scurt timp după aceea pentru a-l duce pe Harry la cartierul lor general, unde se alătură familiei Weasley, Hermionei Granger, și nașului său, Sirius Black. El află că lordul Cap-de-mort adună o armată pentru a recupera o "armă". Între timp, datorită mărturiei lui Albus Dumbledore și a vecinei sale, Arabella Figg, este achitat de toate acuzațiile pentru folosirea nepermisă a magiei.

La Hogwarts, un nou profesor a fost numit, în persoana lui Dolores Umbridge, numită de Minister pentru a ține sub control școala. Materia este schimbată, fiind predată doar teoria impusă de minister, și nu lucrurile practice de care ar avea elevii nevoie. Ea este numită ulterior inchizitor, impunând reguli stricte și pedepse aspre. Autoritatea ei se extinde și asupra profesorilor, ea concediind-o pe Trelawney și amenințându-l pe Hagrid cu același lucru.

Harry are coșmaruri, în care se visează un șarpe care îl atacă pe tatăl lui Ron. Pentru a-l apăra, Dumbledore îl pune pe Severus Snape să-i predea lui Harry oclumanția, care îl va proteja, însă animozitatea dintre cei doi nu le permite să își ducă lecțiile la bun sfârșit.

Pentru că lecțiile predate la școală le sunt inutile, Harry, la sfatul Hermionei, le predă elevilor cercetași, astropufi și ochi-de-șoim tactici de apărare împotriva magiei negre. Grupul lor clandestin este numit "Armata lui Dumbledore". Ei sunt în cele din urmă descoperiți, dar Dumbledore își asumă responsabilitatea, și apoi fuge, pentru a evita arestarea.

Umbridge devine noua directoare a Hogwarts, și îl concediază pe Hagrid. Lipsa ei de popularitate îi face pe Fred și George să se revolte și creează haos în școală.

Harry are o viziune în care Sirius era torturat la Ministerul Magiei, și încearcă să îl contacteze pe acesta, dar este prins. Umbridge dezvăluie apoi că ea e cea care i-a trimis pe dementori care să-l atace pe Harry, și se pregătește să folosească blestemul Cruciatus împotriva lui. Hermione însă se declară gata să îi arate unde este ascunsă presupusa armă a lui Dumbledore, din Pădurea interzisă. Ea, Harry și Umbridge merg în pădure, unde îi întâlnesc pe centauri. Umbridge îi insultă, și este răpită de aceștia, iar Hermione și Harry scapă, și împreună cu tovarășii din Armata lui Dumbledore, Ginny, Neville și Luna, zboară spre Ministerul Magiei pe thestralii școlii.

La Minister, ei sunt atacați de Devoratorii morții. Când aproape sunt înfrânți, sosesc membrii Ordinului Phoenix. În bătălia ce urmează, profeția pe care o căuta Cap-de-Mort este distrusă. Sirius este ucis de verișoara sa, Bellatrix Lestrange.

Devoratorii morții sunt cu toții capturați, cu excepția lui Bellatrix Lestrange care fuge printr-un șemineu în timpul luptei dintre Cap-de-Mort și Albus Dumbledore în timpul careia Cap-de-Mort intră în Harry încercân al poseda ,dar apar oameni Ministerului care îl fac să plece lasândul pe Harry.

Dumbledore îi dezvăluie lui Harry conținutul profeției pierdute, care i-a fost făcută lui de Sybill Trelawney. Aparent, ori Harry, ori Cap-de-mort trebuie să moară, căci niciunul nu poate trăi cât timp celălalt supraviețuiește.

 
Last edited:

Crystal Snow

Back in business
Staff member
Joined
Sep 8, 2021
Messages
1,072
Reaction score
62
Points
48
Age
26
Location
București
Website
www.patreon.com
Vara este în toi, dar o ceață neobișnuită pentru acest anotimp bate în ferestre. Harry (Daniel Radcliffe) este în camera sa, așteptând ca pe ace vizita domnului profesor Albus Dumbledore (Michael Gambon) în persoană, nefăcându-și însă bagajele. Una dintre ultimele ocazii în care l-a văzut pe director a fost când acesta purta un duel aprig cu Lordul Cap-de-Mort, iar lui Harry nu-i vine să creadă că domnul profesor Dumbledore chiar își va face apariția tocmai în casa familiei Dursley. De ce îl vizitează acum? Ce este atât de important, încât nu poate aștepta până cand Harry se va întoarce la Hogwarts, peste câteva săptămâni? Al șaselea an la Hogwarts al lui Harry a debutat deja într-un mod ciudat, dat fiind că lumea Încuiată și cea magică încep să se împletească. J. K. Rowling proiectează cele mai recente aventuri ale lui Harry Potter din timpul celui de-al șaselea an al lui la Hogwarts, cu o măiestrie desăvârșită și într-un mod care îți ia răsuflarea.

Când Harry ajunge la Hogwarts, Dumbledore începe să-i arate amintirile lui, care mai târziu se leagă între ele și îi dau lui Harry indicii prețioase despre Horcruxuri (obiecte în care Voldemort își depozita câte o parte din suflet pentru a putea supraviețui). La Hogwarts însă este angajat un nou profesor de Poțiuni, Severus Plesneală (Alan Rickman) fiind la Apărare contra magiei negre. Slughorn îi dă și el o amintire lui Harry, amintire ce îl ajută să afle ce sunt Horcruxurile, și, la materia lui, Harry se folosește de o carte veche cu ajutorul căreia va străluci la materia de Poțiuni.Însă pe carte sunt scrise niste indicații de așa-numitul "Prinț Semipur", care se dovedește a fi mai târziu nimeni altul decât Plesneală. Harry află mai târziu că deja a distrus un horcrux în anul doi, în Camera Secretelor. El pornește cu Dumbledore în căutarea horcruxurilor, dar acesta moare atunci când se intoarce, în timp ce devoratorii morții pătrund în școală și îi atacă pe profesori și pe elevi, el fiind ucis de Plesneală. Harry asistă la toate faptele, însă, desigur, sub Pelerina sa Invizibilă.Harry Potter and the Deathly Hallows / Harry Potter și Talismanele Morții, cea de-a șaptea și ultima din seria aventurilor lui Harry Potter, este realizată în două părți. În partea întâi, Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) și Hermione (Emma Watson) pornesc într-o misiune extrem de periculoasă: aceea de a găsi și a distruge Horcruxurile, cheia imortalității Lordului Cap-de-Mort. Singuri, lipsiți de îndrumarea și protecția profesorilor lor, cei trei prieteni trebuie să se bazeze doar pe propriile lor puteri. Forțele Întunericului îi pândesc la fiecare pas.

Lumea Vrăjitorilor a devenit un loc nesigur și periculos pentru toți inamicii Lordului Cap-de-Mort. Lupta cea temută a început - Devoratorii Morții preiau controlul Ministerului Magiei și a școlii Hogwarts, terorizând și arestând pe toți cei care li se opun. Însă scopul lor principal este acela de a-l găsi pe Harry Potter și de a i-l aduce, viu și nevătămat, Lordului Cap-de-Mort.

Singura șansă de supraviețuire a lui Harry este de a găsi Horcruxurile. Căutând indicii, Harry descoperă o legendă străveche - aceea a Talismanelor Morții - care, dacă se dovedește a fi adevărată, Lordul Întunericului ar putea dobândi puterea absolută la care râvnește.

Însă destinul lui Harry fusese deja hotărât în trecut, în acea zi fatidică în care devenise “Băiatul care a supraviețuit.” Acum, Harry este mai aproape ca oricând de momentul pentru care se pregătise din prima zi a intrării sale la Hogwarts: bătălia finală cu Lordul Cap-de-Mort.

După ce au distrus un Horcrux și au aflat semnificația magicelor Talismane ale Morții, Harry împreună cu Hermione continuă căutarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o șansă de a-l distruge pe Cap-de-mort. Însă, spre ghinionul lor, maleficul personaj reușește să pună mâna pe Bagheta de Soc și acum vrea cu orice preț să atace Școala Hogwarts și să pună stăpânire pe cele două lumi.

 
Last edited:
Top