Întreabă

Ești nou ? Atunci ce mai aștepți ?

Răspunsuri

Orice nelămurire răsfoieste forumul.

Contactează

La dracu' ! Sunt doar un șoricel, nu magician.

Lucifer (serial)

Crystal Snow

Back in business
Staff member
Joined
Sep 8, 2021
Messages
1,072
Reaction score
62
Points
48
Age
26
Location
București
Website
www.patreon.com
Lucifer este un serial american de televiziune fantastic urban dezvoltat de Tom Kapinos, care a avut premiera pe Fox pe 25 ianuarie 2016 și s-a încheiat pe 10 septembrie 2021. Se bazează pe personajul DC Comics creat de Neil Gaiman, Sam Kieth și Mike Dringenberg din seria de benzi desenate The Sandman, care a devenit ulterior protagonista unei serii de benzi desenate spin-off, ambele publicate de amprenta Vertigo a DC Comics. Seria este produsă de Jerry Bruckheimer Television, DC Entertainment și Warner Bros. Television.

Seria se învârte în jurul poveștii lui Lucifer Morningstar (Tom Ellis), versiunea Diavolului din Universul DC, care abandonează Iadul pentru Los Angeles unde conduce propriul său club de noapte numit Lux și devine consultant la Departamentul de Poliție din Los Angeles (LAPD). Ansamblul și distribuția secundară includ Lauren German în rolul detectivului Chloe Decker, Kevin Alejandro în rolul detectivului Daniel "Dan" Espinoza, DB Woodside în rolul Amenadiel, Lesley-Ann Brandt în rolul Mazikeen, Rachael Harris în rolul Dr. Linda Martin și (începând din sezonul 2) Aimee Garcia în rolul Ella Lopez. Filmările au avut loc în principal în Vancouver, Columbia Britanică, Canada, înainte ca producția să fie mutată în întregime în Los Angeles, California, începând cu al treilea sezon.

Primul sezon a primit recenzii mixte de la critici, deși sezoanele ulterioare au fost mai bine cotate; mulți critici au apreciat în mod deosebit performanța lui Ellis. În ciuda vizualizării ridicate inițial pentru debut, rating-urile au rămas constant scăzute pe tot parcursul serialului pe Fox. Fox l-a anulat pe Lucifer după trei sezoane; o lună mai târziu, Netflix a preluat serialul, unde a fost continuat încă trei sezoane.
Plot:

Seria se concentrează pe Lucifer Morningstar (Tom Ellis), un înger frumos și puternic care a fost alungat din Rai pentru rebeliunea sa. Ca Diavol, Lucifer obosește mileniile pe care le-a petrecut fiind Domnul Iadului, pedepsind oamenii. Devenind din ce în ce mai plictisit și nemulțumit de viața sa din Iad, își abdică tronul sfidându-l pe tatăl său (Dumnezeu) și își abandonează regatul pentru Los Angeles, unde își conduce propriul club de noapte numit Lux. Când se trezește implicat într-o anchetă de crimă, îl întâlnește pe intrigantul detectiv Chloe Decker (Lauren German). După ce a ajutat Departamentul de Poliție din Los Angeles (LAPD) să rezolve cazul, folosindu-și puterea pentru a manipula oamenii pentru a le dezvălui cele mai profunde dorințe, Lucifer acceptă o invitație ulterioară de a lucra cu Chloe în calitate de consultant al departamentului și, de-a lungul seriei, întâlnesc toate fel de ființe supranaturale în timp ce rezolvă crimele împreună și își dezvoltă relația.

 
Top