Întreabă

Ești nou ? Atunci ce mai aștepți ?

Răspunsuri

Orice nelămurire răsfoieste forumul.

Contactează

La dracu' ! Sunt doar un șoricel, nu magician.

Un motan pe nume Bob - Recenzie

Xiphion.

Djvladka's ❤️
Staff member
Joined
Sep 8, 2021
Messages
695
Reaction score
47
Points
28
Age
24
Location
București


„Există un citat celebru pe care l-am citit pe undeva. Spune că tuturor ni se acordă o a doua șansă în fiecare zi. N-avem decât să profităm de ea, doar că noi de obicei n-o facem.”

Autor: James Bowen

Data apariției primului volum: 1 martie 2012

Data publicației primului volum la noi: 19 august 2017

Volume apărute la noi:
1: Un motan pe nume Bob
2: Lumea văzută de Bob
3: Un dar de la motanul Bob
4: Cărticica lui Bob, un motan cu școala vieții

Descriere:
În primăvară anului 2007, James Bowen găsește într-un adăpost un motan portocaliu rănit; are grijă de el, îl botează Bob, iar când acesta se însănătoșește, se așteaptă să nu-l mai vadă vreodată. Cei doi vor deveni însă prieteni nedespărțiți. Intervievat de jurnalistul Gary Jenkins, James Bowen își spune povestea și astfel apare, în 2012, romanul autobiografic Un motan pe nume Bob, devenit bestseller și tradus în aproape treizeci de limbi. Cartea emoționează orice tip de cititor prin felul său aparte, deoarece două ființe – un bărbat și un pisoi – se găsesc una pe cealaltă și reușesc să-și redea speranța în viitor. Plină de umor, curaj și determinare, povestea inteligentului Bob descrie lumea celor care trăiesc la limită supraviețuirii și vorbește despre decădere și singurătate, învinse atunci când preocuparea față de fericirea altcuiva devine un motiv pentru a-ți schimba viața în bine.Poveste: 5/5 stele
James, un consumator de droguri în recuperare, cu un picior în groapă și altul în pământ, decide să salveze viața unui motan amărât pe care, după cum specifică în titlu și în descriere, îl numește Bob. Deși la început are dubii, fiindcă nu se poate întreține nici pe el, cei doi ajung să fie de nedespărțit și își încep mica aventură care, din păcate, s-a sfârșit luna aceasta. Bob a decedat pe data de 14 iunie 2020 la vârsta de 14 ani.
Se spune că toți suntem răsplătiți pentru un bine pe care l-am făcut fără să ne dăm seama, iar James a fost și el răsplătit pentru un bine pe care probabil nu și-l poate aminti nici în ziua de azi, dar știu sigur că nu va uita niciodată experiența pe care a trăit-o alături de Bob, un motan ce a fost extrem de deștept și de iubăreț. Important este că a reușit să învingă viața de pe străzi și că nu s-a lăsat călcat în picioare de către așa-zisa „burghezie” a secolului nostru.

Personaje: 5/5 stele
Deși la început voiam să acord 4 stele personajelor, m-am răzgândit fiindcă nu vreau să stric punctajul cărții. James și Bob întâlnesc în fiecare zi oameni de toate felurile. Unii îi ajută, alții îi condamnă, alții îi ignoră. Totuși, îmi place foarte mult karma din toată povestea aceasta, așa că punctajul meu rămâne de 5 stele chiar și pentru baba aia din carte care l-a speriat pe Bob și l-a făcut să fugă de a rupt pământul, fiindcă a oferit un pic de tensiune cărții. Dar măcar s-a terminat totul cu bine la acea parte.

Părere personală:
Povestea lor, pot spune, a reușit să mă lumineze și să mă facă să privesc lumea care ne înconjoară într-un mod puțin mai optimist și mai matur. Este una dintre cărțile care m-au ajutat în lupta pe care am dus-o cu depresia și, să fiu sinceră, îmi vine și acum să plâng când mă gândesc că Bob a murit. Practic, el și James îmi sunt ca niște prieteni virtuali, fiindcă am râs, am plâns și m-am enervat alături de scrierile lui James.
Deși poate că la început unora vă vine să râdeți și o considerați o carte de copii, vă voi spune că este o carte cât se poate de realistă despre prietenie, greutățile vieții și încercările acesteia. Și încă mi se face pielea de găină când mă gândesc la tratamentul lui James pentru a scăpa definitiv de viciul drogurilor.
Și dacă nu vă plac cărțile, ei bine, cartea are și un film apărut de câțiva ani. Se numește A Street Cat Named Bob și abordează subiectul cărților la perfecție. Totuși, dacă alegeți să citiți cărțile, dați peste scene foarte frumoase și înduioșătoare, fiindcă majoritatea oamenilor care au citit cărțile s-au decis să-i scrie lui James, iar el a menționat multe experiențe în cartea a doua, printre care se află și experiența unei femei care a fost pe patul de moarte și s-a bucurat de povestea lor.


Nota finală: 5/5 steluțe fără niciun dubiu!RIP Bob. Vei fi mereu cel mai minunat pisoi și vei rămâne veșnic în inimile cititorilor.​
 
Top